Rika kungar

Rika kungligheter brukar oftast försvinna bland vanliga döda miljardärer som Bill Gates och Carlos Slim. Du skulle dock förmodligen bli mer förvånad över vilka som toppar denna lista över förmögna kungar. Det är inte direkt stormakter det är tal om här.

rika-kungar

  1. Kungen av Thailand, Bhumibol Adulyadej

Denna kunglighet imponerar inte bara med sin förmögenhet. Som ett favoritturistmål för många svenskar är Thailand även hemvist för världens rikaste kung. 2014 uppgick hans förmögenhet till hela $30 miljarder. Kung Bhumibol Adulyadej håller även rekordet som Thailands längst regerande monark. Utöver aktier i Siam Commercial Bank och 12 km2 av centrala Bangkok som tillhör honom har han även en av världens största diamanter i sin ägo.


  1. Sultanen av Brunei, Hassanal Bolkiah

Enligt Forbes hade sultanen en förmögenhet på $20 miljarder under 2011. Större delen av denna förmögenhet kommer från den växande olje- och gasindustrin i landet. Dessutom sägs det att han ska äga runt 600 Rolls Roys-bilar, vilket säger mycket om hur han spenderar sina pengar. Hans nuvarande palats och hem ska exempelvis ha kostat upp emot $350 miljoner att bygga. Palatset har även kommit med i Guiness rekordbok som världens största boende i sitt slag.


  1. Emiren av Abu Dhabi, Khalifa bin Zayed al Nahyan

Olja, flygbolag och filantropi. Det finns nästan inte någon industri som denna emir inte har sin hand i. $15 miljarder ska han ha varit värd 2011. Med all säkerhet har det växt sedan dess. 2004 tillträdde han sin far som president i Förenade Arabemiraten.


  1. Emir Sheikh av Dubai, Mohammed bin Rashid al Maktoum

Emiren regerar inte bara över Dubai, utan har även haft flera betydelsefulla ministerposter inom Förenade Arabemiraten. Nu senast som premiärminister för landet. Sheikhens förmögenhet sägs uppgå till $4 miljarder. Han är väldigt involverad i välgörenhetsprojekt och grundade för några år sedan en stiftelse som ska främja hållbarhetsfrågor i Mellanöstern. Något annat som är värt att tillägga är att han även är ägare av världens högsta byggnad, Burj Khalifa.


  1. Prins av Liechtenstein, Hans Adam II

Från ett sådant litet furstendöme som Liechtenstein kan man gott och väl säga att det är rätt imponerande med en förmögenhet som består av $3,5 miljarder. Prinsen äger bland annat LiGT, ett finansbolag, där större delen av hans förmögenhet kommer ifrån. Han har även ett stort intresse för konst och äger flera konstverk som man kan beundra i Liechtenstein Museet.